Hong Lung Ch'uan Tao

A Hong Lung Ch’uan Tao hasonlóan napjaink legnépszerűbb és leghatékonyabb harcművészeti stílusaihoz tradicionális mozdulatokat, technikákat emel át hagyományos keleti típusú harcművészetekből, és alkalmazza a mai ember testalkatához, élethelyzeteihez. 

Stílusunk, ahogy a többi ma népszerű harcművészeti irányzat (Kyokushin Karate, Taekwondo, stb), a múlt évszázadban, a XX. században keletkezett és vált egységes rendszerré. Büszkék vagyunk rá, hogy stílusunknak magyar alapítója van: Márton László Nagymester. 

Márton László a 70-es években kezdett el Kung Fu-val foglalkozni, és kiemelkedő fizikai képességeinek köszönhetően a 80-as években nem csak mesterfokozatot szerzett, de ezzel párhuzamosan a főiskolai edzői diplomát, valamint All-Style Karate mester vizsgát is eredményesen tette le.  

Bár tradicionális Lung Tao Kung Fu-ban bizonyított és szerette is a hagyományos tradicionális keleti stílus technikáit, de nem hagyta nyugton a gondolat, hogy egy jó rendszer miért nem tartalmaz dobásokat és más, a valós harcban szükséges küzdelmi technikákat. A modern kori harcművészetben nem egyszer láthattunk hasonlót, többek közt Bruce Lee is szükségét érezte az aktuális kor adottságaihoz, paramétereihez szabni, módosítani, kiegészíteni az ősi, évezredes mozgásrendszert és ő is megalapította saját harcművész irányzatát.  

1986. elején Márton László is elhatározta, hogy saját stílust hoz létre.  Az újonnan kialakított rendszert először Lung Ch’uan Do-nak nevezte el, majd a félreértések elkerülése végett (ugyanis fel reppent a hír, hogy hasonló néven működött egy másik csoport is valahol) Hong Lung Ch’uan Tao-ra módosította. (A név Iskolánk és Alapító Nagymesterünk jogvédett tulajdona, sajnos stílusunk hatékonysága miatt többen jogosulatlanul használják.)